Om

Splendid house


 

A Splendid Time is Guaranteed for All


Om hela världen mitt ibland oss
Världen hänger ihop - tro inte annat. En av mina böcker börjar i Karlslunds Herrgård i Örebro och slutar i Kurdistan. I min senaste bok, Världslaget från Vivalla, finns perspektiv från stora delar av världen. Så är livet. Människor rör sig över gränser, och bor på andra ställen än där de är födda. De går över broar, åker med båtar och tar sig från den ena stranden till den andra. Många flyttar på sig för att de måste, andra för att de vill. En del kommer utan packning, andra får med sig alla bekymmer också till den nya platsen. Och så har det alltid varit. Det är på så sätt världen gör platsen där vi bor på mycket större, som ett jordklot i miniatyr. Och det är på så sätt världen också krymper ihop till den lilla del av världen där vi och andra bor. Och det är därför man plötsligt i en doft, på gatan från någon man möter, kan känna de fjärran ländernas närhet.  

 

Världen har alltid lockat mig. När jag var liten samlade jag frimärken och jag samlade "hela världen" när andra samlade enksilda länder. På sätt och viss samlar jag fortfarande "hela världen". Det är i gränstrakter och bland olika nationelaiteter och kulturer som jag trivs bäst. 

Världslaget från Vivalla är min tionde bok. Andra böcker tar sin utgångspunkt i Kina, Japan, Island, Polen, Italien, Kurdistan och det mångkulturella Sverige.

 

Sten Lundberg, journalist och fotograf, född i Mariefred. 

Splendid house


 

 

A Splendid Time is Guaranteed

for All

 

 

Kontaktuppgifter


Epost: stenlundberg@hotmail.com

Telefon: 0734 202820


 

 

© Copyright. All Rights Reserved.